Hanna Sumarin Kanttarelleja ja pastaa

Muistan suurella lämmöllä lapsuuteni sieniretkiä. Suomalainen metsä on maailman paras paikka ja isän kanssa kulkeminen siellä oli kivaa. Opin paljon sienistä, enkä eksy metsiin vaikka kaupunkeihin eksynkin. Kanttarelleja oli aina vaikea löytää, sekasieniä löytyi helpommin ja niissä on aito metsän maku ja tuoksu. Kermainen kanttarellikastike on hyvää, mutta aika mietoa. Pastan kanssa saa olla vähän enemmän makua. Näin valmistetut kanttarellit sopivat kyllä myös pihvin kylkeen ja vaikka paahdetun hiivaleivän päälle.

1 l napakoita mielellään pieniä kanttarelleja puhdistettuina
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tuoreita timjamin lehtiä
1 rkl tuoretta oreganoa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Laita öljy ja voi paistinpannuun. Kun voi lakkaa kuohumasta lisää kanttarellit, jotka saavat olla kokonaisia tai ainakin suuria paloja. Jos pannusi on pieni niin paista sienet erissä. Paistele sieniä viitisen minuuttia kuumalla pannulla ja mausta lopuksi timjamilla, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Kaada sienet ja öljyvoi-seos keitetyn ja valutetun pastan joukkoon.

Resepti: Pienet Suuret reseptit / Hanna Sumari